Poseta delegacije Univerziteta nacionalne odbrane NR Kine

Subota, 22.6.2024 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas delegaciju Univerziteta nacionalne odbrane Narodnooslobodilačke armije Kine koja boravi u poseti našoj zemlji.

Kinesku delegaciju je predvodio dekan Akademije vojnog menadzmenta general-major Vu Fengming, a u njegovoj pratnji su bili najistaknutiji polaznici Kursa strategijskog komandovanja, koji se na Univerzitetu usavršavaju i pripremaju za najviše dužnosti u sistemu odbrane Narodne Republike Kine.

General Mojsilović je gostima, kojima su ovom prilikom predstavljeni organizacija, misije i zadaci Vojske Srbije, poželeo dobrodošlicu i ugodan boravak u Republici Srbiji, izražavajući zadovoljstvo ukupnim odnosima naših zemalja, zasnovanim na uzajamnom poštovanju, razumevanju i tradicionalnom prijateljstvu.

Visoki oficiri Narodnooslobodilačke armije Kine borave u našoj zemlji u okviru saradnje srpskog i kineskog univerziteta odbrane, a u nastavku će biti u prilici da posete i neke od jedinica Vojske Srbije u Beogradu i okolini.

Povezane vesti