Donacija Centru za samostalno učenje engleskog jezika u Kraljevu

Sreda, 15.5.2013 | Međunarodna saradnja

Izaslanici odbrana zemalja donatora Programa osposobljavalja u oblasti engleskog jezika – SAD, Norveške, Velike Britanije, Holandije i Švedske posetili su danas Centar za samostalno učenje engleskog jezika u Komandi 2. brigade u Kraljevu. Tom prilikom izaslanik odbrane SAD u Beogradu uručio je Centru četvrtu po redu donaciju knjiga, časopisa, magazina i novina na engleskom jeziku.

Izaslanici odbrana zemalja donatora Programa osposobljavalja u oblasti engleskog jezika – SAD, Norveške, Velike Britanije, Holandije i Švedske posetili su danas Centar za samostalno učenje engleskog jezika u Komandi 2. brigade u Kraljevu.
 
Tom prilikom izaslanik odbrane SAD u Beogradu uručio je Centru četvrtu po redu donaciju knjiga, časopisa, magazina i novina na engleskom jeziku. Donirani materijal koristiće se za metodsko-stručnu pripremu nastavnika engleskog jezika i usvajanje novih metoda učenja (Task-based learning) radi efikasnije upotrebe Centra.

Strani vojni predstavnici prisustvovali su i prezentaciji učenja engleskog jezika, koju je pripremila nastavnik engleskog jezika 2. brigade vojni službenik Draga Mršović, i obišli grupu oficira koji trenutno pohađaju kurs engleskog jezika u Centru.

Centar za samostalno učenje engleskog jezika je opremljen multimedijalni kabinet sa kompjuterskom, digitalnom video i audio opremom, najsavremenijim softverima za učenje engleskog jezika, bibliotekom knjiga, kao i stalnom internet konekcijom za posetu sajtovima posebno dizajniranim za učenje opšteg i vojnog engleskog jezika.

Radi efikasnijeg korišćenja potencijala Centra u toku je saradnja eksperata iz Centra za učenje na daljinu Vojne akademije i nastavnika engleskog jezika iz Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba na razvoju nastavnog materijala za on line kurseve engleskog jezika. Tehnološka modernizacija i upotreba savremenih tehnologija i softverskih platformi obezbediće efikasnost i razmenu nastavnog procesa i nastavnog materijala i testova kroz međusobnu komunikaciju 14 funkcionalno opremljenih centara u garnizonima VS.

Povezane vesti