Predsednik Vučić položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali

Nedelja, 20.10.2024 | Kultura i tradicija
Vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić, u pratnji ministra odbrane Bratislava Gašića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Posle ceremonije polaganja venca, uz počasni stroj Garde Vojske Srbije intonirana je himna Republike Srbije.

— Osamdeset godina je prošlo od herojskog oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Vekovima unazad, nepokolebljiva ljubav prema slobodi davala je snagu našem narodu za pobede u ratovima.

Nikada nećemo zaboraviti hrabrost naših predaka u borbi za pravdu protiv mnogostruko jačih neprijatelja. Neka je večna slava i zahvalnost svim hrabrim ženama i muškarcima koji su položili živote za slobodu našeg naroda — napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu.

Posle višednevnih teških borbi, pripadnici Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, pomognuti sovjetskim saveznicima, oslobodili su Beograd 20. oktobra 1944. godine. Reč je o jednoj od najvećih i najznačajnijih bitaka na Balkanu u Drugom svetskom ratu.

Povezane vesti