Vojska Srbije nastavlja da pruža pomoć u vodosnabdevanju ugroženih opština

Četvrtak, 15.8.2024 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici Vojske Srbije su i danas na terenu i zajedno sa nadležnim službama neumorno rade kako bi se u opštinama pogođenim dugotrajnom sušom ublažile posledice nestašice vode.

Osim dosadašnjeg angažovanja na zadacima vodosnabdevanja stanovništva i ugroženih životinja na teritoriji Vladimiraca, Gornjeg Milanovca, Mionice, Sjenice i na Suvoj planini, Vojska Srbije je od danas angažovala dodatne cisterne, po zahtevu opština Gornji Milanovac i Sjenica, koje su proglasile vanrednu situaciju.

Dodatne cisterne su primarno angažovane na doturu vode za dopunu bazena u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca i na dopuni rezervoara sa vodom koje stanovnici sela sjeničke opštine koriste za piće i pojenje stoke.

U situaciji kada se zbog odsustva padavina meštani mnogih sela suočavaju sa nestašicom vode, Vojska Srbije ostaje spremna da, u skladu sa mogućnostima, angažuje svoje snage i sredstva kako bi pomogla stanovništvu i umanjila posledice suše. Time pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba obezbediti vodu, evakuisati ugrožene, pružiti medicinsku pomoć, napraviti put, most, sanirati klizišta, raščistiti snežne nanose ili ugasiti požar.

Povezane vesti