Pripadnici Garde učestvovali u takmičenju u pripremanju gulaša
Ponedeljak, 13.5.2013 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici Garde Vojske Srbije učestvovali su danas kao gosti na Sedmom tradicionalnom zatvorenom prvenstvu Javnog preduzeća Sava Centar u pripremanju gulaša na otvorenom. U takmičenju, koje se organizuje povodom obeležavanja 36. godišnjice postojanja te ustanove, učestvovalo je 17 ekipa, a tim Garde predvođen je profesionalnim kuvarom te jedinice Vojske Srbije.
Pripadnici Garde Vojske Srbije učestvovali su danas kao gosti na Sedmom tradicionalnom zatvorenom prvenstvu Javnog preduzeća Sava Centar u pripremanju gulaša na otvorenom.
U takmičenju, koje se organizuje povodom obeležavanja 36. godišnjice postojanja te ustanove, učestvovalo je 17 ekipa, a tim Garde predvođen je profesionalnim kuvarom te jedinice Vojske Srbije.
Ovo je drugi put da Garda učestvuje na ovom takmičenju, a saradnja sa upravom Sava Centra plod je dobre civilno vojne saradnje koju pripadnici Garde već dugo neguju sa mnogim institucijama u Gradu Beogradu i Republici Srbiji.
Kada je reč o propozicijama takmičenja, učesnici, koji su mahom bili zaposleni u Sava Centru, izuzev gostiju među kojima su i gardisti VS, a koji nisu učestvovali u takmičarskom delu, imali su jednake uslove za rad. Potrebne sastojke za pripremanje gulaša obezbedili su organizatori gurmanskog nadmetanja, a na takmičarima je bilo da ponesu začine i kotlić.
Prema rečima predstavnika Garde, vojnog službenika Jovice Bure, profesionalnog kuvara koji za sobom ima staž duži od dve decenije, tajna je u dobroj srazmeri začina i umeća, a o pobedniku i kvalitetu gulaša odlučuju samo nijanse, ali i iskustvo.
U takmičenju, koje se organizuje povodom obeležavanja 36. godišnjice postojanja te ustanove, učestvovalo je 17 ekipa, a tim Garde predvođen je profesionalnim kuvarom te jedinice Vojske Srbije.
Ovo je drugi put da Garda učestvuje na ovom takmičenju, a saradnja sa upravom Sava Centra plod je dobre civilno vojne saradnje koju pripadnici Garde već dugo neguju sa mnogim institucijama u Gradu Beogradu i Republici Srbiji.
Kada je reč o propozicijama takmičenja, učesnici, koji su mahom bili zaposleni u Sava Centru, izuzev gostiju među kojima su i gardisti VS, a koji nisu učestvovali u takmičarskom delu, imali su jednake uslove za rad. Potrebne sastojke za pripremanje gulaša obezbedili su organizatori gurmanskog nadmetanja, a na takmičarima je bilo da ponesu začine i kotlić.
Prema rečima predstavnika Garde, vojnog službenika Jovice Bure, profesionalnog kuvara koji za sobom ima staž duži od dve decenije, tajna je u dobroj srazmeri začina i umeća, a o pobedniku i kvalitetu gulaša odlučuju samo nijanse, ali i iskustvo.