Razmena iskustava o bezbednosti letenja u vazduhoplovnim operacijama

Ponedeljak, 24.6.2024 | Međunarodna saradnja
U zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i PVO Vojske Srbije boravio je ekspertski tim Nacionalne garde Ohaja radi razmene iskustava i realizacije obuke u oblasti bezbednosti letenja u vazduhoplovnim operacijama.

Tokom posete, održan je seminar za pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i PVO i specijalnih jedinica Vojske Srbije o upravljanju rizicima prilikom izvođenja vazduhoplovnih operacija na taktičkom i operativnom nivou.

Akcenat je bio na temama u vezi sa prevencijom ugrožavanja bezbednosti letenja u kombinovanim operacijama avijacije i specijalnih snaga.

U okviru aktivnosti, avioni Vojske Srbije „mig-29“ izvršili su presretanje američkog transportnog vazduholova KC-135R prilikom njegovog preleta do vojnog aerodroma „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, gde su gosti iz Ohaja boravili radi realizacije seminara.

Ova aktivnost predstavlja nastavak dugogodišnje uspešne saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, a njen značaj se ogleda u daljem unapređenju sposobnosti i interoperabilnosti snaga Vojske Srbije i jačanju ukupnih vojno-vojnih odnosa Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Povezane vesti