Pripreme za prikaz sposobnosti „Zastava 2024“

Petak, 13.9.2024 | Iz jedinica
Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas uvežbavanju za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“, koji će biti održan u petak, 20. septembra na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Ministar Gašić rekao je da je zadovoljan kako teku pripreme za predstojeći prikaz sposobnosti i istakao da je uveren da će pripadnici vojske dati sve od sebe da na najbolji način predstave Vojsku Srbije i da će građani, koji u petak 20. septembra posete vojni aerodrom u Batajnici, imati priliku da uživaju u programu.

Na prikazu će biti angažovano više od 6000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova.

Događaj je otvoren za javnost. Posetioci će biti u prilici da na vojnom aerodromu u Batajnici vide protivvazduhoplovne raketne sisteme FK-3, HQ-17 i „pancir“, modernizovane avione MiG-29 SM i „orao“, helikoptere Mi-35, H-145M i Mi-17, besposadne vazduhoplove, protivoklopne raketne sisteme „kornet“, borbena oklopna vozila „miloš“, „lazar 3“, BOV OT i „hamvi“, samohodne top-haubice 155 mm „nora“, samohodne višecevne lansere raketa „oganj“, savremena optoelektronska sredstva i drugo naoružanje i vojnu opremu.

Povezane vesti