Predsednik Vučić obišao novoizgrađene objekte u kasarni „Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici

Subota, 3.8.2024 | Iz jedinica
Vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađene objekte u kasarni „Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici.

Predsednika Vučića dočekali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a potom je pred počasnom jedinicom Garde primio raport.

Obilasku kasarne, u kojoj je razmešten 111. pešadijski bataljon Prve brigade kopnene vojske, prisustvovali su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i potpredsednik Vlade Srbije zadužen za praćenje stanja projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade u koordinaciji sa predsednikom Republike Aleksandar Vulin.

Predsednik Srbije obišao je novoizgrađene objekte za smeštaj ljudstva, a tom prilikom je informisan i o realizaciji planiranih infrastrukturnih radova na revitalizaciji te kasarne. Govoreći o važnosti rekonstrukcije kasarne, koja pripada garnizonu Loznica, predsednik Vučić naglasio je značaj projekta i za ceo loznički kraj.

Predsednik Srbije istakao je da je važno da Vojska Srbije ima više vojnika i dodao da ima dosta zainteresovanih za konkurs za prijem u specijalne jedinice te naglasio znatna primanja za buduće specijalce. 

— Time ćemo ozbiljno snažiti naše borbene kapacitete, borbenu gotovost. U septembru ćemo imati još jedan konkurs i pozvao bih sve građane Srbije koji vole svoju zemlju i žele dobro da zarade, koji su posvećeni i žele da budu uvek na braniku otadzbine, da se prijave i da svojim porodicama obezbede novu budućnost i sigurnost. To nije lako, ali treba da znaju da rade važan posao za državu Srbiju — poručio je predsednik Vučić.

Tokom obilaska, predsedniku Republike predstavljeni su uslovi za život i rad pripadnika 111. pešadijskog bataljona i oklopna borbena vozila „lazar 3“, koja su na upotrebi u toj jedinici.

Predsednik Vučić poručio je da Srbija nije pokazala sve što ima od vojne opreme i najavio je dalje opremanje.

— Radimo veoma ozbiljno i ulažemo mnogo novca, jer naša doktrina je promenjena, danas je mnogo ozbiljnija, složenija, kompleksnija, zahteva mnogo više od nas. Kada govorimo o toj doktrini i o strategijskim i taktičkim opredeljenjima, mi ćemo da jačamo i snažimo mnogo brže — rekao je predsednik Vučić.

Povezane vesti