Prikaz naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije povodom Vidovdana

Petak, 28.6.2024 | Kultura i tradicija
U okviru obeležavanja velikog državnog praznika — Vidovdana, u Kruševcu je danas organizovan statički prikaz naoružanja i opreme Vojske Srbije, odnosno sredstava i sistema koji su u procesu modernizacije, razvoja i ispitivanja.

Izložena borbena sredstva i vojnu opremu na Trgu kosovskih junaka i okolnim ulicama obišli su predsednik Vlade Miloš Vučević, ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i brojne visoke zvanice, a prikaz je otvoren i za sve zainteresovane građane. 

Oni su mogli da pogledaju savremena oklopna sredstva, artiljerijska oruđa i sisteme, sisteme za protivvazduhoplovna dejstva i sredstva iz proizvodnog programa Odbrambene industrije Srbije. Javnosti je prvi put predstavljen novi raketni sistem za protivvazduhoplovna dejstva HQ-17AE, koji je nedavno uveden u naoružanje Vojske Srbije.

Povodom obeležavanja Vidovdana, u Kruševcu je danas održana centralna državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti kosovskim junacima, kao i svečana sednica Vlade Republike Srbije.

Kraj Spomenika kosovskim junacima tim povodom vence su položili predsednik Vlade Miloš Vučević, ministar odbrane Bratislav Gašić i general Milan Mojsilović.

Ranije danas, ministar odbrane i načelnik Generalštaba učestvovali su u litiji od crkve Lazarice do Spomenika kosovskim junacima, koju je predvodio episkop kruševački David, a u litiji su tradicionalno učestvovali i pripadnici Vojske Srbije iz garnizona Kruševac.

Povezane vesti