Sastanak međunarodnih vojnih eksperata u oblasti logistike

Utorak, 4.6.2024 | Međunarodna saradnja
Beograd je ove nedelje domaćin 25. sastanka Borda direktora Multinacionalnog logističkog koordinacionog centra, međunarodne organizacije koja za cilj ima izgradnju sposobnosti i pronalaženje rešenja za logističku podršku oružanih snaga zemalja članica.

U radu ovog savetodavnog tela, čiji je Republika Srbija član od 2016. godine, učestvuje još 19 zemalja iz Evrope i Sjedinjene Američke Države. 

Na ovonedeljnom sastanku Borda direktora, koji čine vojni eksperti iz svih zemalja članica, analiziran je stepen realizacije zadataka na zajedničkim projektima standardizacije u oblasti logistike i osposobljavanja logističkog kadra za zadatke u multinacionalnom okruženju. Usvojen je i izveštaj o radu Centra i usaglašeni su planovi aktivnosti za period do 2027. godine.

Učešće Republike Srbije u radu ove međunarodne organizacije, koje se odvija u okviru Programa Partnerstvo za mir, doprinosi realizaciji postavljenih ciljeva partnerstva i daljem unapređenju interoperabilnosti i obučenosti organa logistike u Vojsci Srbije. 

Povezane vesti