Одржане свечаности полагања војничке заклетве

Петак, 27.9.2024 | Из јединица
У касарнама Војске Србије „Аеродром“ у Сомбору, „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву и „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу данас су одржане свечаности полагања војничке заклетве.

Да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије, свечано су се обавезали кадети 149. класе Војне академије и 16. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије, слушаоци војностручног оспособљавања за резервне официре генерације „септембар 2024“, ученици 52. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара”, као и кандидати за пријем у специјалне јединице по Пројекту 5000 и војници на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2024“.
 
Министар одбране Братислав Гашић, који је присуствовао свечаностима у Сомбору и Ваљеву, је младићима и девојкама који су данас ступили у строј бранилаца отаџбине честитао положену заклетву, поручивши им да никада не забораве да је слобода наше Србије највећа вредност и идеал који штите.

Положену заклетву честитао је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, који је присуствовао свечаности у Ваљеву.
 
Према речима министра одбране, Војска Србије и сви њени припадници увек ће бити поуздан ослонац нашој отаџбини и свим њеним грађанима у добру и у злу и додао да развијамо оперативне способности и морал, да се обучавамо и опремамо за одбрану Србије и заштиту њених виталних интереса и вредности, са искреном жељом и надом да те способности никада у стварној ситуацији нећемо морати да употребимо.
 
Министар Гашић је истакао да је држава решена да настави улагање у најсавременије наоружање и опрему, као и у побољшање социјалног статуса наших припадника.

Данашњим свечаностима су присуствовали и представници организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, органа локалне самоуправе и верских заједница, те родбина и пријатељи младића и девојака који су положили заклетву.

Повезане вести