Обилазак јединице 126. бригаде ВОЈИН

Среда, 14.8.2024 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас један од радарских положаја 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења (ВОЈИН).

Током обиласка је сагледао организацију живота и рада, стање, оперативне и функционалне способности ове јединице, као и обученост борбене смене за реализацију наменских задатака.

Изражавајући задовољство стручношћу и обученошћу припадника 126. бригаде ВОЈИН за рад на новoнабављеним средствима радарске технике, генерал Мојсиловић је истакао да ће се наставити са улагањима у опремање јединице како би очувала и даље унапређивала способност за реализацију важног задатка контроле и осматрања ваздушног простора Републике Србије, који траје 365 дана у години, 24 часа дневно.

У пратњи начелника Генералштаба током обиласка били су командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, начелник Кабинета начелника Генералштаба Војске Србије пуковник др Слађан Христов и заменик команданта 126. бригаде ВОЈИН пуковник Миљан Миликић.

Повезане вести