Специјалистичка обука војника на служењу војног рока

Петак, 25.10.2024 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу у току је оспособљавање војника на служењу војног рока генерације „септембар 2024“ за специјалности родова пешадије, артиљерије, оклопних јединица и инжињерије.

Војници су у ову јединицу распоређени након завршетка основне обуке, како би у складу са својим специјалностима били оспособљени за обављање војничких дужности за које су регрутовани.

У Центру се обучавају за борбену употребу наоружања рода, употребу минско-експлозивних средстава и за реализацију тактичких радњи у нападу и одбрани. Обука се изводи у посебно опремљеним кабинетима и на полигонима у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“, који војницима пружају одличне услове за стицање знања и вештина о употреби борбених средстава, њиховом опслуживању и основном одржавању.

Војнике у наставку очекују обука на терену, вежбе са минско-експлозивним средствима и гађања из наоружања рода, а потом и провера оспособљености за извршавање војничких задатака, чиме ће фаза специјалистичке обуке бити завршена.

Последња три месеца служења војног рока војници ће провести на колективној обуци у јединицама Копнене војске, у којима ће бити активно укључени у реализацију свакодневних задатака јединица.

Повезане вести