Обука у механизованим јединицама Војске Србије

Четвртак, 24.10.2024 | Обука
Припадници механизованих батаљона Војске Србије у вежбовном простору и у рејонима мирнодопских локација реализују обуку за извршавање борбених задатака у операцијама Копнене војске, уз употребу борбених возила пешадије М-80А.

Овом обуком започиње зимски циклус оспособљавања професионалног састава за реализацију додељених мисија и задатака, а општи циљ је даље унапређење како индивидуалне и колективне обучености, тако и укупне борбене готовости јединица.

Програмом су обухваћени сви практични садржаји обучавања посада борбених возила и укрцаних пешадијских одељења, од припреме за извршење задатка, преко маскирања, примене тактичких радњи на маршу и бојишту, до одржавања свих подсистема и наоружања борбеног возила.

У наставку следи реализација кондиционих гађања на специјализованим полигонима Војске Србије, а потом и тактичке вежбе и бојева гађања у зимским условима, када ће припадници механизованих батаљона у пракси демонстрирати тактичку и ватрену оспособљеност.

Обука у механизованим батаљонима, који су, уз оклопне јединице, носиоци маневра у операцијама Војске Србије, изводи се у свим условима током целе године. Њеном реализацијом постиже се захтевани ниво оспособљености сваког појединца, тимска ефикасност и брзина реаговања, што је од кључног значаја за брзо увођење пешадије у борбу и адекватну ватрену подршку и заштиту снага у операцијама.
Кључне речи

Повезане вести