Полазници Командно-штабног усавршавања у посети Речној флотили

Уторак, 17.9.2024 | Из јединица
Полазници 71. класе Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ боравили су данас у наставној посети Речној флотили Војске Србије у касарни „Александар Берић“ у Новом Саду.

Посета је реализована у оквиру предмета Командовање и руковођење, с циљем да се официри, који се оспособљавају за командне и штабне дужности, упознају с местом, улогом и значајем ове јединице Војске Србије, рода речних јединица и амфибијске и понтонирске специјалности рода инжињерије.

Током посете су презентовани намена, улога и задаци Речне флотиле, њене могућности за извођење операција самостално и у садејству с другим снагама Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО, као и специфичности реализације задатака на унутрашњим пловним путевима. 

Командно-штабно усавршавање представља други ниво посебних програма усавршавања официра током којег се они оспособљавају за командовање тактичким јединицама ранга батаљона и штабне дужности у командама тактичког и оперативног нивоа, а реализује се на Универзитету одбране у трајању од једне школске године.

Повезане вести