Војска Србије наставља да пружа помоћ у водоснабдевању угрожених општина

Четвртак, 15.8.2024 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије су и данас на терену и заједно са надлежним службама неуморно раде како би се у општинама погођеним дуготрајном сушом ублажиле последице несташице воде.

Осим досадашњег ангажовања на задацима водоснабдевања становништва и угрожених животиња на територији Владимираца, Горњег Милановца, Мионице, Сјенице и на Сувој планини, Војска Србије је од данас ангажовала додатне цистерне, по захтеву општина Горњи Милановац и Сјеница, које су прогласиле ванредну ситуацију.

Додатне цистерне су примарно ангажоване на дотуру воде за допуну базена у Прањанима код Горњег Милановца и на допуни резервоара са водом које становници села сјеничке општине користе за пиће и појење стоке.

У ситуацији када се због одсуства падавина мештани многих села суочавају са несташицом воде, Војска Србије остаје спремна да, у складу са могућностима, ангажује своје снаге и средства како би помогла становништву и умањила последице суше. Тиме показује да је увек у служби грађана, не само када је реч о одбрани земље, већ и када треба обезбедити воду, евакуисати угрожене, пружити медицинску помоћ, направити пут, мост, санирати клизишта, рашчистити снежне наносе или угасити пожар.

Повезане вести