Састанак начелника Генералштаба Војске Србије с командантом Кфора

Среда, 7.8.2024 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас у Београду с командантом Кфора генерал-мајором Озканом Улуташом.

Реч је о редовном састанку на високом нивоу, током којег је разматрана безбедносна ситуација на Косову и Метохији и сарадња Војске Србије и Кфора на заједничком задатку стварања безбедног и сигурног окружења у Покрајини.

Било је речи и о активностима које Војска Србије и међународне снаге у Покрајини предузимају ради праћења ситуације на терену, спречавања настанка криза и ефикасног одговора у случају нарушавања безбедности.

Имајући у виду да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији нестабилна и осетљива, саговорници су се сагласили да је неопходно наставити досадашњу добру сарадњу и непосредну комуникацију на свим нивоима.

Генерал Мојсиловић је истакао да Војска Србије, у складу с Војно-техничким споразумом, Кфор види као јединог легитимног безбедносног актера у Покрајини, који је као такав дужан да поступа професионално и непристрасно и заштити српско становништво и наше наслеђе на Косову и Метохији.

Повезане вести