Укази о унапређењима и постављењима у Војсци Србије

Четвртак, 8.8.2024 | Актуелности
Министар одбране Братислав Гашић уручио је данас официрима Војске Србије указе врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића о унапређењима и постављењима на нове дужности. Свечаности је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

У чин генерал-мајора унапређен је бригадни генерал Зоран Драгићевић, који је и постављен на дужност заменика команданта Копнене војске, док је пуковник Слађан Христов постављен на дужност начелника Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба Војске Србије.

Честитајући припадницима Војске Србије, министар Гашић је изразио уверење да ће на дужностима у Копненој војсци и Управи за људске ресурсе постизати завидне резултате и оправдати указано поверење, као и да ће и даље наставити да професионално извршавају све задатке који се пред њих поставе. Он је официрима пожелео много успеха у даљем раду током војне каријере.

Генерал-мајор Зоран Драгићевић је рођен 13. августа 1969. године у Лозници. У професионалној војној служби је од 1988. године. Завршио је Војну академију 1991. године, Командно-штабно усавршавање 2000, а Генералштабно усавршавање 2012. године. До сада је обављао дужност начелника штаба Команде Копнене војске.

Пуковник Слађан Христов је рођен 20. марта 1970. године у Сурдулици. У професионалној војној служби је од 1992. године. Завршио је Војну академију 1992. године, звање магистра техничких наука стекао 2011, а звање доктора техничких наука — 2019. године. До сада је обављао дужност начелника Кабинета начелника Генералштаба Војске Србије.

Повезане вести