Војска Србије помаже у уређењу путева у општини Куршумлија

Уторак, 8.10.2024 | Цивилно-војна сарадња
Инжињеријска радна група Треће бригаде копнене војске ангажована је на уређењу путне комуникације у дужини од 5 км која повезује селa Добри До и Црвеника у околини Куршумлије.

Радови се изводе у оквиру пројекта цивилно–војне сарадње, у циљу пружања помоћи и олакшавања свакодневног живота мештанима ових села, а послови на уређењу пута у доброј мери унапређују оспособљеност и увежбаност старешинског и војничког кадра инжињеријске специјалности.

Командир инжињеријске радне групе, старији водник прве класе Бобан Милосављевић, посебно истиче савремену механизацију којом се радови изводе и залагање припадника Треће бригаде, што доводи до реализације постављених циљева и задатака.

— Основна сврха ове поправке пута је обезбеђење бољих животних услова локалном становништву – рекао је командир Милосављевић и додао да је почетак радова био 23. септембар, с крајњим роком реализације до 11. октобра, као и да у њима учествују припадници 310. инжињеријског батаљона и 37. механизованог батаљона из састава Треће бригаде копнене војске.

У протеклом периоду инжињеријска радна група била је ангажована и на чишћењу корита реке Топлице и Косанице у Топличком округу.

Ангажовање на оваквим пројектима прилика је да припадници инжињеријских јединица Војске Србије у пракси провере своје способности и додатно унапреде оспособљеност за руковање савременим инжињеријским машинама које се користе за уређење путева, савлађивање препрека, запречавање и маскирање.

Војска Србије пројекте цивилно-војне сарадње спроводи у свим деловима земље, са циљем јачања поверења и разумевања са локалним заједницама и стварања услова за бољи живот људи и заштиту материјалних добара, чиме показује да је увек у служби грађана, не само када је реч о одбрани земље, већ и када треба помоћи најугроженијима.

Повезане вести