Председник Вучић обишао новоизграђене објекте у касарни „Поднаредник Момчило Гаврић“ у Лозници

Субота, 3.8.2024 | Из јединица
Врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић обишао је данас новоизграђене објекте у касарни „Поднаредник Момчило Гаврић“ у Лозници.

Председника Вучића дочекали су министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, а потом је пред почасном јединицом Гарде примио рапорт.

Обиласку касарне, у којој је размештен 111. пешадијски батаљон Прве бригаде копнене војске, присуствовали су председник Републике Српске Милорад Додик, председник Владе Србије Милош Вучевић и потпредседник Владе Србије задужен за праћење стања пројеката из делокруга више министарстава и посебних организација Владе у координацији са председником Републике Александар Вулин.

Председник Србије обишао је новоизграђене објекте за смештај људства, а том приликом је информисан и о реализацији планираних инфраструктурних радова на ревитализацији те касарне. Говорећи о важности реконструкције касарне, која припада гарнизону Лозница, председник Вучић нагласио је значај пројекта и за цео лознички крај.

Председник Србије истакао је да је важно да Војска Србије има више војника и додао да има доста заинтересованих за конкурс за пријем у специјалне јединице те нагласио знатна примања за будуће специјалце. 

— Тиме ћемо озбиљно снажити наше борбене капацитете, борбену готовост. У септембру ћемо имати још један конкурс и позвао бих све грађане Србије који воле своју земљу и желе добро да зараде, који су посвећени и желе да буду увек на бранику отаџбине, да се пријаве и да својим породицама обезбеде нову будућност и сигурност. То није лако, али треба да знају да раде важан посао за државу Србију — поручио је председник Вучић.

Током обиласка, председнику Републике представљени су услови за живот и рад припадника 111. пешадијског батаљона и оклопна борбена возила „лазар 3“, која су на употреби у тој јединици.

Председник Вучић поручио је да Србија није показала све што има од војне опреме и најавио је даље опремање.

— Радимо веома озбиљно и улажемо много новца, јер наша доктрина је промењена, данас је много озбиљнија, сложенија, комплекснија, захтева много више од нас. Када говоримо о тој доктрини и о стратегијским и тактичким опредељењима, ми ћемо да јачамо и снажимо много брже — рекао је председник Вучић.

Повезане вести