Пријем официра Војске Србије који се упућују на Генералштабно усавршавање

Понедељак, 2.9.2024 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас официре из састава Војске Србије који се упућују на Генералштабно усавршавање Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“.

Изражавајући задовољство што Војска Србије упућује нову генерацију официра на овај ниво усавршавања, генерал Мојсиловић је истакао да од полазника очекује да пруже лични максимум, испоље креативност у решавању задатака и да, уз примену постојећих знања и способности, успешно достигну постављене циљеве усавршавања.

Начелник Генералштаба је, такође, нагласио да ће они, по успешном завршетку школовања, бити распоређени на високе и одговорне командне и штабне дужности, на којима ће моћи да се искажу и на најбољи начин допринесу изградњи оперативних и функционалних способности Војске Србије.

Генералштабно усавршавање представља трећи ниво посебних програма усавршавања официра, а реализује се ради њиховог оспособљавања и непосредне припреме за високе дужности у Министарству одбране и Војсци Србије.

Повезане вести