Провера специјалистичке обучености војника

Петак, 30.8.2024 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу претходних дана је реализована провера индивидуалне специјалистичке обучености војника на служењу војног рока генерације „јун 2024“, родова пешадије, артиљерије и инжињерије.

Ова провера долази после друге фазе првог периода обучавања током које су војници прошли све садржаје везане за индивидуалну тактичку обуку и извођење тактичких радњи на бојишту, оспособили се за руковање личним и наоружањем свог рода, реализовали сва планирана програмска гађања те успешно испунили захтеване стандарде физичких способности. 

Инструктор за обуку војника рода пешадије у Центру за обуку копнене војске заставник Миодраг Митровић нагласио је да провера обучености долази после шестонедељне обуке војника у том центру.

— Данас смо проверавали војнике специјалности послужилац на митраљезу 7,62мм М84, послужилац на бацачу граната аутоматском 30мм М93 и послужилац на противоклопном лансерном комплету 9К11 „маљутка“. Војници су показали велико залагање и труд на обуци, чему сведоче врло добри и одлични резултати на данашњој провери — рекао је заставник Митровић.

Упоредо са војницима рода пешадије, артиљерци и инжињерци су практично решавали тактичке задатке и показали висок ниво усвојених знања и вештина за рад на борбеним средствима и руковање војном опремом у оквиру својих специјалности.

Војнике генерације „јун 2024“ сада очекује премештај у јединице Војске Србије, где ће се у завршна три месеца војног рока обучавати за реализацију колективних задатака.

Повезане вести