Провера припремљености за приказ способности „Застава 2024“

Среда, 18.9.2024 | Из јединица
Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас провери припремљености за приказ способности Војске Србије „Застава 2024“, који ће бити одржан у петак, 20. септембра на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Министар Гашић је изразио задовољство приказаним и одао признање припадницима Министарства одбране и Војске Србије који учествују у припремама. Он је том приликом позвао грађане да у петак 20. септембра дођу на војни аеродром у Батајници и истакао да ће имати прилику да виде бројно савремено наоружање и војну опрему, али и да се увере у снагу своје војске, која све више јача на добробит свих грађана наше земље.

Више од 6000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, приближно 2500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова биће ангажовано овог петка на приказу способности Војске Србије.

Посетиоци ће моћи да погледају летачки програм, приказ дела способности специјалних снага и Ратног ваздухопловства и ПВО, као и дефиле јединица Војске Србије.

Капије војног аеродрома биће отворене у 9.30 часова, а посетиоци ће бити у прилици да обиђу тактичко-технички збор савременог наоружања и војне опреме, као и средстава у развоју, до 15 часова. Улазак на војни аеродром биће омогућен на главним капијама војног аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ и Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“, као и на улазу на аеродром из правца Нове Пазове.

Повезане вести