Замена особља српске војне болнице у Централноафричкој Републици

Четвртак, 3.10.2024 | Мултинационалне операције
Припадници Војске Србије који су од марта ове године били ангажовани у саставу мировних снага Уједињених нација у Централноафричкој Републици вратили су се у земљу, након успешног учешћа у овој мировној операцији. 

Реч је о особљу српске војне болнице, која обезбеђује прву и другу линију здравствене заштите снага Уједињених нација, хитне хируршке и друге интервенције, основну стоматолошку заштиту и евакуацију повређених. 

У претходних шест месеци, они су успешно реализовали све задатке у складу са мандатом мисије, потврђујући тако високе стандарде поступања припадника Војске Србије у мировним операцијама и квалитет кадра наше санитетске службе. Заменио их је нови контингент Војске Србије, који је јуче стигао у престоницу Централноафричке Републике — Банги, где се наша војна болница налази.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици започела 2014. године упућивањем медицинског и немедицинског особља, а тренутно у мисији ангажује потпуно аутономну и самоодрживу војну болницу нивоа 2+, штабне официре и војне посматраче.

Повезане вести